Behandelingen

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage


Hoe werkt een Bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt ervan uit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

De behandeling

Een behandeling met deze technieken duurt gemiddeld 10 – 45 minuten, Afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem. Samen met de cliënt wordt een behandelplan op gesteld. In de praktijk worden meerdere behandelingen gegeven, verspreid over enkele weken. De directe reactie van een cliënt op een behandeling/ massage is zeer belangrijk. Reacties in de lichaamsdelen/ segmenten volgen binnen enkele uren na de behandeling. Door de massagegrepen worden de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van het behandelde weefsel toe en verbetert de staat van bindweefsel.

De zenuwuiteinden die in de huid en het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. De bindweefselmassage is vooral nuttig bij langdurende symptomen na een overprikkeling van een orgaan. Deze prikkel kan ook effect hebben op andere delen van het lichaam.

Welke klachten kan je o.a. behandelen met bindweefselmassage?

Hoofdpijn en migraine
Buik- en borstkas aandoeningen
Maag- en darmaandoeningen
Doorbloedingsstoornissen
Chronische verkoudheid
Aandoeningen aan het bewegingsapparaat
Gewrichtsproblemen
Slapeloosheid
Striae
Acne en littekens