Behandelingen

Fibromassage

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibro = bindweefsel, myo = spieren en algia = pijn.
Bindweefsel en spieren behoren tot de weke delen van het lichaam. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd en behoort tot de meest voorkomende pijnsyndromen. Fibromyalgie komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, vooral bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid. Dit is vaak niet het enige probleem dat een Fibromyalgiepatiënt heeft. Andere klachten kunnen zijn: (soms extreme) vermoeidheid, slapeloosheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. Helaas is er nog geen eenduidige oorzaak gevonden en bestaat er nog geen medicijn dat de aandoening geneest.

Wat is Fibromassage?

Fibromassage is een therapeutische massage en wordt als 2 verschillende massages aangeboden:
Fibromassage tegen pijn Tijdens de massage wordt het bindweefsel tot rust gebracht en worden gespannen en stramme punten verlicht. Ook wordt door middel van post-isometrische spierontspan-ningsoefeningen ontspanning in de spieren gebracht. Na de massage volgen rek- en strekoefeningen.
Fibromassage voor slaap Het doel van deze massage is het activeren van het parasympathische zenuwstelsel. Het is een langzame, ritmische, massage. De massage werkt het best aan het einde van de dag.

Wat zijn de effecten van een Fibromassage?

  • Brengt lichaam en geest tot rust
  • Vermindert stress en pijn in het lichaam
  • Verlichting van spierkrampen
  • Het versterken van het lymfesysteem
  • Verlagen van de bloeddruk
  • Opname van zuurstof in de spieren
  • Verbetering van het bewegingsapparaat
  • Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller: Endorfine